luni, 27 februarie 2012

Prajitura cu gust de portocale

Am vazut candva pe blogul Bucataresele vesele prajitura cu crema de portocale si m-am hotarat sa o incarc, dar am facut mici modificari.
E foarte buna.


Blat
Ingrediente: 4 oua, 5 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 1 lingura de cacao, 1/2 plic praf de copt, coaja rasa de la trei sfert de portocala.
Albusurile se bat spuma, se adauga pe rand zaharul si apoi galbenusurile amestecate cu coaja de portocala si se mai mixeaza putin. Se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt  amestecandu-se cu o lingura de jos in sus. Compozitia  se toarna intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace 25-30 de minute la foc mic cuptorul fiind incalzit in prealabil.


Crema
Ingrediente: 300ml frisca, 2 plicuri zahar pudra (sau 150 gr), o portocola si jumatate.
Se curata portocala de coaja si  partea alba si se pune in blender obtinandu-se o pasta care se toarna in frisca batuta cu un plic de zahar (jumatate din cantitate).

Sirop
Ingrediente: o cana de apa, 4 linguri de zahar, coaja de la o portocala.
Se curata coaja de la o portocala spalata bine, fara partea alba si se fierbe impreuna cu zaharul dupa care se lasa la racit.
Blatul l-am taiat in trei, am insiropat prima foaie si am pus 1/3 din crema, apoi foaia a doua,  1/3 din crema si ultima foaie.

In crema ramasa am adaugat 2 linguri de smantana si cealalta cantitate de zahar si am mixat obtinand o crema putin mai moale care am pus-o peste prajitura.
Cum aveam ramasa putina glazura am ornat cu ea si Diana a presarat cateva ornamente aurii si argintii.

Krem a la krem


Aceasta reteta ne place tare mult si am preluat-o de la Miha care face fel de fel de dulciuri. Diana ar manca bucata dupa bucata. :))

Blat
Ingrediente: 6 oua, 6 linguri de zahar, 1 plic crema Ole de ciocolată de la Dr. Oetker.
Albusurile se bat spuma si se adauga pe rand cele 6 linguri de zahar mixandu-se continuu. Se adauga galbenusurile (eu nu le pun pe rand) si se mixeaza pentru a se amesteca. Se adauga praful de crema de ciocolata mixandu-se la viteza mai mica pana se omogenizeaza compozita. Se toarna intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt. Se coace aproximativ 30 minute la foc mic.
Miha explica ca blatul este copt cand il apesi usor cu degetele si revine la forma initiala.

Crema
La crema am modificat putin cantitatea de lapte pentru ca mi se parea un pic cam tare crema.
Ingrediente:  300 ml frisca lichida, 150ml lapte, un plic crema Ole de vanilie.
Se pun intr-un bol si se mixeaza 1-2 minute.
Crema se intinde peste blatul racit.





Glazura
Am folosit si glazura Mihaelei cu alte ocazii, dar si cea pe care o folosesc de regula, iar pentru prajitura aceasta am schimbat un pic cantitatile celei pe care o folosesc de obicei.
Ingrediente: o  ciocolata cu lapte, jumatate de ciocolata amaruie si 75ml frisca lichida. Se omogenizeaza pe aburi, fara a se fierbe si se lasa la racit dupa care se toarna peste prajitura.

In poza cantitatea este pentru doua prajituri.


sâmbătă, 11 februarie 2012

Geanta "Primavara"

Am facut si cealalta geanta din materialul ce mi-a ramas din draperie. rade Acum am doua genti noi. wink
Aceasta-mi place mai mult ca cealalta. In poza n-a iesit culoarea reala, e un vernil mai inchis in realitate. Ca sistem de inchidere are fermoar si magnet, iar in interior i-am pus un buzunar verde ca-i mai rezistent materialu decat  captuseala. 


joi, 9 februarie 2012

Geanta sport

Am avut o geanta care a dat ortul popii de la cate am bagat in ea. Se rarise in doua locuri tesatura, asa ca mi-am facut  una asemanatoare folosind de la cea veche fermoare, scai, benzi de intarit, cureaua, doar nu era s-o arunc cu totul rade iar materialul e dintr-o draperie Smile si captuseala am avut-o in cutia cu surprize. wink
Nu-i cine stie ce sau la fel de frumoasa ca altele, dar imi place ca o pot purta la bugi.